Nielson, Kovacs en Sunnery James & Ryan Marciano helikopteracts Bevrijdingsfestivals

Ambassadeurs_bevrijdingsfestival_2016
Nielson, Kovacs en SJ&RM (danceduo Sunnery James & Ryan Marciano) zijn verkozen tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2016. Dat maakte het Nationaal Comité van 4 en 5 mei maandag bekend. Het ambassadeurschap betekent onder meer dat de drie op 5 mei als hoofdacts op diverse Bevrijdingsfestivals zullen optreden. Daarbij worden ze per landmachthelikopter vervoerd.

De Eindhovense zangeres Kovacs staat op het Bevrijdingsfestival Noord-Brabant in Den Bosch en doet ook de bevrijdingspodia in Assen, Groningen en Roermond aan. Zanger Nielson klimt uit de helikopter in Utrecht, Zwolle, Haarlem en Almere en dj-duo Sunnery James & Ryan Marciano treedt dit jaar als Ambassadeur van de Vrijheid op in Vlissingen, Leeuwarden, Den Haag, Wageningen en Rotterdam. Het is nog niet duidelijk wie er in Amsterdam optreedt. Dinsdagochtend maakt Giel Beelen op 3FM bekend wie de extra Ambassadeur is.

Bevrijdingsfestival Groningen maakte ook bekend dat rapper Ali B het festival zal openen, terwijl Den Haag meteen de komst van Kenny B aankondigde.

Het is de 26e keer dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei Ambassadeurs van de Vrijheid heeft benoemd om op de in totaal veertien officiële Bevrijdingsfestivals op te treden. Vorig jaar viel de keuze op Caro Emerald, Dotan, Jett Rebel en MainStreet als hoofdacts. Meer informatie en verklaringen van de ambassadeurs op de site van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.