Museumnacht010

Zaterdagavond 5 maart openen de Rotterdamse kunstinstellingen na sluitingstijd hun deuren. Eerder schreven we al dat er op het moment hele toffe tentoonstellingen te zien zijn. Mocht je geen zin hebben in alleen passief kunst kijken, dan zijn er deze avond ook genoeg originele activiteiten te vinden. In Het Nieuwe Instituut en Maritiem Museum bijvoorbeeld.

De botanische apotheek
Naast Het Nieuwe Instituut vind je de Nieuwe Tuin. Hier creëren Caroline Zeevat en Helly Scholten een apotheek door van wilde planten medicijnen te maken. Deze kunnen worden toegediend in gin of non-alcoholische dranken. Voor wie wel een oppepper kan gebruiken schenkt Het Nieuwe Instituut de hele avond deze medische brouwsels in Het Nieuwe Café.
Het Nieuwe Café via Het Nieuwe Instituut

Metamorfose: Schorem en Ellis Faas
Als je dan toch voor jezelf aan het zorgen bent, kun je net zo goed ook gelijk de buitenkant aanpakken. Voor de vrouwen lopen de visagisten van Ellis Faas in Het Nieuwe Instituut rond met rode lippenstift. Bleke snoetjes worden door hen vakkundig ingekleurd. Als je zelf wilt leren stiften als een pro kun je om 22.00 u in het Auditorium terecht voor persoonlijk advies. De mannen kunnen voor een metamorfose terecht bij Schorem in het Maritiem Museum. Tussen 22.00 u en 23.00 u staan de bebaarde mannen van deze hippe barbier klaar om je een zeemanslook aan te meten.

Bierproeverij
Je fris geschoren keel smeren kan ook bij het Maritiem Museum. De Kaapse Brouwers serveren je hier een bierproeverij met hun gedurfde recepten, smaakexperimenten en ouderwetse bieren in een Rotterdams jasje. Bijpassende snacks zijn ook present.


Foto via Kaapse Brouwers

Socializen met mariniers
Waarschijnlijk valt je deze avond op dat er een hoop gespierde kerels rondlopen. De normaal gesproken zo onbereikbare mannen van de marine staan vannacht paraat om al je vragen te beantwoorden. Hoe is het om vaak ver van huis te zijn? Zijn hun missies echt zo geheim? En welke eigenschappen heb je nodig om te kunnen functioneren in zo’n wereld? Tik er een op zijn schouder en je komt het te weten. Als je de uitdaging aan durft hebben ze ook nog een marinierwaardige beproeving voor je in petto.


Foto via avrm

Modeshow Hacked
Om 21.00 u en 23.00 u kun je in Het Nieuwe Instituut terecht voor een modeshow van Willem de Kooning studenten. Samen met Alexander van Slobbe en Francisco van Benthem ontwikkelden zij een collectie van afgedankte kledingstukken. Laat je inspireren door het resultaat.


Foto via Het Nieuwe Instituut

Meer info

Benieuwd wat er tijdens Museumnacht010 nog meer valt te ontdekken? Dan vind je hier het volledige programma. Reguliere passe-partouts kosten €17,50 en koop je hier.