Bevrijdingsfestivals Amsterdam, Utrecht, Groningen en Nijmegen presenteren programma

bevrijdingsfestival
Nadat Bevrijdingsfestival Overijssel en Bevrijdingspop Haarlem onlangs al de programma’s onthulden, hebben nu ook de Bevrijdingsfestivals van Amsterdam, Utrecht, Groningen en Nijmegen een blik op de line-up van de gratis festivals op donderdag 5 mei geboden. Utrecht strikte Juliette and the Licks als hoofdact en Groningen haalt The Lumineers, in de hoofdstad spelen onder meer DeWolff en The Indien en in Nijmegen staan Ronnie Flex en HATY HATY op het podium.

Utrecht baarde opzien met de boeking van Juliette and the Licks, de band rond de frontvrouw (en als actrice bekende) Juliette Lewis. Verder is er nog niks bekend van het programma. Het festival vindt traditioneel plaats in Park Transwijk.

In Amsterdam zijn al heel wat meer namen onthuld. Zo spelen naast DeWolff en The Indien ook Blupaint, Moon Tapes, Sunday Kids, Eleonor Coco, Ten TemPiés, Mozes and the Firstbom, Bewilder, Zitakula, Yorick Van Norden en Playground Zer0 en is er een dancepodium plus een kidsarea. Het festival vindt van 11.00 tot 23.00 uur plaats op 7 podia in het Cultuurpark Westergasfabriek.

Bevrijdingsfestival Groningen maakt zojuist bekend dat The Lumineers op het festival speelt. Verder ziet de line-up van donderdag 5 mei er op het hoofdpodium weer veelzijdig uit met ook onder meer Kensington, Typhoon, Meschiya Lake & The Little Big Horns en Gallowstreet. Het festival vindt plaats in het Stadspark in Groningen.

Het officiële Gelderse Bevrijdingsfestival vindt plaats in Wageningen, maar ook in het Hunnerpark in Nijmegen wordt de bevrijding gevierd. Hier is het festival alleen gratis toegankelijk voor bezoekers onder twaalf jaar. De line-up bestaat uit: Ronnie Flex, Amsterdam Klezmer Band, Throes + The Shine, Haty Haty (feat David Douglas & Blaudzun), Roger Damawuzan & Vaudou Game, Kamp Ras (feat Poke, Roscovitch & Kabel), Hef, Keljet (live), Yasmine & Band, Guus Christian, Davy Brandts, Spaceandtime, Octual b2b Sinfol, Mirella Kroes en stranger. Het programma loopt van 13.30 tot 23.00 uur.

Eerder maakte Bevrijdingsfestival Overijssel, een van de grootste 5 mei-festivals, de komst bekend van headliner Manu Chao. Ook John Coffey, Kenny B, Rondé, Rootsriders, Sabrina Starke, VanVelzen, Bökkers, Sevn Alias, Son Mieux en De Likt spelen in Park de Wezenlanden, Zwolle.

Ook Bevrijdingspop in Haarlem is een traditionele sterkhouder. John Coffey, Sue the Night, Ronnie Flex & Lil’Kleine, Chef’Special en My Baby zijn al aangekondigd voor een optreden in de Haarlemmerhout op Bevrijdingsdag.